רמת בטיחות במפעל גבוהה טובה לעובדים לעסק, וליכולת שלכם לישון בלילה. אבל אתם בטח כבר יודעים את זה. אתם יודעים שיש לכם אחריות לשמור על בטיחות העובדים באמצעות ההכשרה, המדיניות והנהלים הנכונים. אתם בטח גם יודעים שבטיחות על פס הייצור איננה בדיחה, ושרשויות רגולטוריות כמו מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית מקדישים תשומת לב רבה לתוכניות הבטיחות במפעל שלכם, והן רק מחכות לתת לכם קנסות אדירים אם חס וחלילה הם יגלו ליקויי בטיחות חמורים. בדיוק לשם כך הכנו לכם את הטיפים המובילים, כפי שנבחרו על ידי צוות המומחים של אנשי מקצוע מתחום הבטיחות בעבודה.
תחמו את אזורי הסיכון הגדולים ביותר במפעל
אלו הן 5 מפגעי הבטיחות הנפוצים ביותר בתעשיית הייצור, בהתבסס על תדירות הפרות:
בטיחות מכונות במפעל
המוסד לבטיחות וגיהות דורש שלחלקי ציוד מסוימים יהיו מנגנוני הגנה ספציפיים. זה מה בטיחות מכונות במפעל. דוגמאות לבטיחות מכונות כוללות מחסומים, וילונות אור והתקנים להפעלה בשתי ידיים.
. למד כיצד להימנע מהפרת שמירה על מכונה.
בטיחות במפעל – חומרים מסוכנים
באמצעות תקני הבטיחות לאחזקתם, הובלתם, ושהייה במחיצתם של חומרים מסוכנים אתם אמורים ליידע את העובדים שלכם על כימיקלים מסוכנים במקום העבודה.
הגנת נשימה
תקן הגנת הנשימה של המוסד לבטיחות וגיהות מתאר כיצד ארגונים צריכים למזער את חשיפת העובדים לאוויר מסוכן.
חיווט חשמלי
חיווט הוא אחד המקורות הנפוצים ביותר לסכנת התחשמלות. חוטים , חוטים גמישים במיוחד, מכסים אזורים רחבים. אלה עשויים להיות מונחים בשטח בצורה שגויה, מה שמקשה על ניהול הסיכונים.
נהלו את אירועי הבטיחות במהירות
זוהי אחת מהעצות לבטיחות במפעל החשובות ביותר שכן זה יכול להיות עניין של חיים ומוות. שקלו אילו צעדים אתם ו\או הצוות שלכם נוקטים לאחר אירוע בטיחותי במפעל. האם אתם מוכנים לפעול במהירות? אחרי הכל, הרבה יכול לקרות ב-30 דקות, ופעולה מהירה יכולה להיות הגורם המכריע בחיסכון בכסף ובהצלת חיים. מענה חירום יעיל מתחיל בהכנה מוקדמת. אם יש לכם תוכנית בטיחות מוכנה במגירה, אתם תוכלו להגיב במהירות ולמזער את הפגיעה. להלן 9 שלבים מומלצים על ידי ממוני בטיחות במפעל :
- ערכו תכנית בטיחות במפעל ותעבדו לפיה .
- תנו לעובדים לדעת שאתם תטפלו בהם במקרה חירום.
- עשו אבחון ראשוני לנזק גופני ושל ציוד.
- אם צריך, תתנו עזרה ראשונה עד שכוחות הביטחון יגיעו.
- עזרו בהרגעת רוחות העובדים.
- תנטרו ותשלטו על הסכנות שגרמו לפציעה.
- קבלו עזרה במהירות במידת הצורך.
- בקשו מהמנהל ללוות את העובד למרפאה.
- צרו דוח מעקב לאחר האירוע.
ערכו ביקורות בטיחות תכופות
ביקורות הן אבני היסוד של תוכניות בטיחות בייצור. אם עבר זמן מה מאז שביצעתם בדיקה או ביקורת בטיחות בפעם האחרונה (או אם מעולם לא ביצעתם) זה הזמן להגיע לעבודה. על ידי הערכת המתקנים, האנשים ונהלי הבטיחות שלכם, אתם תהפכו את מקום העבודה להרבה יותר בטוח, יעיל ומתואם יותר לתקנות הבריאות והבטיחות של המדינה.
הכשרות בטיחות בעבודה לעובדים
הכשרת בטיחות לעובדים במפעל חיונית כדי לוודא שהעובדים שלכם יכולים לבצע את עבודתם, להפעיל מכונות, וללבוש ציוד בטיחות בצורה נכונה. ודאו שכל העובדים עוברים הכשרה בימים הראשונים לעבודתם, ומדי פעם לאחר מכן. העובדים יצטרכו לקבל הכשרה לגבי כל תהליכים, מדיניות, מכונות ותקנות חדשות.
צרו פגישות בטיחות במפעל באופן קבוע
בנוסף להדרכה, עליכם לקיים פגישות בטיחות באופן קבוע. חלק מהיצרנים עורכים פגישות בטיחות אחת ל-3 חודשים, אחרים עורכים אותם כל חודש או אפילו מספר פעמים בחודש. אם אתם רואים ששיעור תאונות העבודה אצלכם עולה, סביר להניח שתצטרכו להגביר את תדירות פגישות הבטיחות. זכרו – כי פגישת בטיחות אינה "שיחת ארגז כלים". שיחת ארגז כלים היא שיחה לא רשמית ובדרך כלל קצרה מאוד (5-10 דקות) על מפגע מסוים – בדרך כלל כזו הנוגעת לפרויקט שאנשים עובדים עליו כרגע. פגישות בטיחות הן רשמיות יותר מאשר שיחות בארגז הכלים, ובדרך כלל ארוכות יותר. כדי לנהל פגישות בטיחות בצורה הנכונה, בצעו את הפעולות הבאות:
- התמקדו בנושא אחד בכל פעם
- עשו אותו לא ארוך מדי, אבל לא קצר מדי (20-45 דקות)
- ערבו את העובדים שלכם ביצירת הפגישות ובניהולן
- השתמשו בגישות שונות ובשילוב של מדיה (סרטונים, מצגות, פעילויות אינטראקטיביות וכו') כדי להפוך אותו למעניין
- תתעדו הכל כדי לעקוב אחר התוצאות ושיפור פגישות הבטיחות העתידיות