קורס אבטחת מטענים

כשזה מגיע לקורס אבטחת מטענים, ידיעת כל הדרכים בהן אפשר לאבטח מטען זה רק חצי מהעבודה. הקשירה חייבת להיות במצב עבודה תקין ללא חתכים, כוויות, חורים או עדות אחרת לנזק. חשוב לבחון מקרוב את הציוד המשמש לאבטחת המטענים כדי להבטיח שהם בטוחים לשימוש ועומדים בכל הוראות תקן אבטחת מטענים.

השתלמות אבטחת מטענים – למה חשוב?  

השתלמות אבטחת מטענים מגבירה את בטיחותם של אלה המשתתפים בהעמסה, פריקה או הובלה של סחורות. בנוסף, יש לכך גם השפעה חיובית על בטיחותם של עוברי אורח בדרכים. האידיאל הוא להכיר בצורה מושלמת את הכללים והטכניקות הקיימות במונחים של קשירת מטענים כדי להגן על האנשים המעורבים בפעילות. קשירת מטען נועדה למנוע החלקות, גלגולים, נדנודים, הטיות או עיוותים משמעותיים.

השתלמות מקצועית בנושא יישום הוראות תקן אבטחת מטענים – היכן לומדים ? 

קורס יישום אבטחת מטענים ו – קורס קשירת מטענים אפשר ללמוד אך ורק במכללות מורשות להעברת השתלמות מקצועית בנושא יישום הוראות תקן אבטחת מטענים על ידי מדינת ישראל.

מי מחוייב לעבור קורס אבטחת מטענים ?  

נהגים עם רישיון בדרגות C ו- C+E, המובילים מטענים, חייבים לעבור השתלמות מקצועית של 8 שעות (לפחות) בריתום מטענים באחת מהמכללות שברשימה עד ה-01.07.2022.

החל מיום ה- 01.07.2022, נהגים המובילים מטענים שלא עברו את ההשתלמות המקצועית, צפויים לקנס בגובה 750 ש"ח ו-6 נקודות חובה. אי ביצוע ההשתלמות לא ייחשב כעבירה לכלל הנהגים אלא לנהגים המובילים מטענים בלבד כמפורט בתקנה 85(א1) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961, כפי שהותקנה בתקנות התעבורה (תיקון מס' 8), התשפ"א-2021 (ק"ת התשפ"א, עמ/ 2562).

10 דרכים לאבטחת מטען 

כסו את פינות המטען 

בעת הובלה של מטען בעל קצוות חדים, השתמשו במגני פינות כדי להגן על הרצועות. ציוד כמו מגני פינות מתוכננים להתאמה בנוחות לאורך פינות המטען, ולשמש כחיץ מגן עבור הרצועות, הכבלים והשרשראות..

אחסנו את ציוד אבטחת המטען במקום נקי 

אי אפשר למנוע שהרצועות יתלכלכו. אבל כדי שהם יעבדו כמו שצריך, הם לא יכולים להישאר ככה.  אין להשתמש באקונומיקה או בכימיקלים קשים על מנת לנקותם. תן לרצועות להתייבש באוויר לפני האחסון של ציוד אבטחת המטען מחוץ לאור השמש. אם לא ניתן לנקות רצועות בשטיפה, יש להחליף אותן.

שמרו על הציוד יבש 

שמירה על יובש השרשראות, הרצועות הציוד הנוסף חשוב לשמירה על שלמותם. חשיפת הציוד ללחות זמן רב מדי עלולה בסופו של דבר לפגוע באיכות החומר.

בחרו ציוד מתאים לעומסים גדולים 

בעת אבטחת מטענים כבדים כמו בטון, לבנים, עץ או חומרי בנייה אחרים, השתמשו בקשירה שנועדה לעמוד במאמץ הנוסף. בחרו רצועות עמידות במיוחד בפני שחיקה כדי לאבטח את העומסים הללו.

אל תתנו לרצועות להיגרר על הרצפה 

שמרו את הרצועות שלכם מהקרקע. ההתעללות בציוד בעקבות הצלפות חוזרות ונשנות בכביש או בעקבות היתפסות מתחת לגלגלים מחלישה את הרצועות. אתם יכולים להשתמש בסרט דביק, גומיות, חוטי בנג'י או התקני אחסון שתוכננו במיוחד כדי לאבטח את הרצועות מליפול לקרקע ולמנוע נזק.

דעו מתי הגיע הזמן להחליף 

אפילו הציוד הטוב ביותר לא יחזיק לנצח. בדקן את חוזק הרצועות בתחילת כל עבודת אבטחת מטענים כדי לוודא שהם במצב עבודה בטוח. עם הסימן הראשון לנזק, הוציאו את הרצועות משימוש. החלפת הרצועות שניזוקו תגן על המטען, הנהג והציבור הכללי.

איך מובילים מטען בצורה בטוחה ? 

  1. לפני העמסת המטען על הרכב, בדקו וודאו שהוא מתאים להובלה מכל הבחינות
  2. אבטחו את המטען כדי למנוע את החלקתו.
  3. קבעו מהי שיטת אבטחת המטען המתאימה ביותר לרכב. השתמשו רק באמצעים תקניים בלבד.
  4. וודאו שאתם משתמשים בציוד לפי הוראות השימוש בו.
  5. בדקו אם ציוד אבטחת המטען תואם גם למסלול בו תעברו (פניות חדות, תנאי כביש ומזג אוויר וכו')
  6. וודאו שיש חלוקה מאוזנת של המשקל על הרכב.
  7.   בדקו את תקינות ציוד הריתום באופן קבוע.
  8. יש להשתמש בציוד תומך באבטחת המטענים.
  9. ודאו כי אמצעי הריתום והאבטחה לא פוגעים במטען.
  10. התאימו את מהירות הנסיעה לתנאי הכביש.

תאריך הקורס הקרוב: 15/01/2024

 

שתף את הפוסט
פוסטים נוספים
דילוג לתוכן